ROTTERDAM - Hovocubo heeft zich vrijdagavond in het Topsportcentrum Rotterdam gekroond tot de winnaar van de KNVB-beker. De ploeg van trainer/coach Sander van Dijk zegevierde in een boeiende finale tegen FC Eindhoven met 2-5.

Het duel tussen de twee beste ploegen van de Eredivisie van dit moment was vanaf de eerste minuut een heerlijk schouwspel. Het duurde toto de 17e minuut voordat er gescoord al waren er voldoende kansen over en weer, waarbij de Hoornse ploeg wel het beste van het spel had. Deze wisten dat kort voor de wissel te belonen toen Yoshua st. Juste het eindpunt was van een snelle aanval. Direct hierna werkte Dennis van den Einden een voorzet van Soufian Charraoui achter zijn eigen doelman Manuel Kuyk.

Hovocubo verzuimde vervolgens door te drukken na rust en halverwege kwam FC Eindhoven ineens sterk terug vie treffers van Saïd Bouzambou en Oualid Saadouni. Hovocubo was snel weer bij de les en Appie Attahari zorgde voor een hernieuwde voorsprong waarna St. Juste, met zijn tweede, en Karim Mossaoui de klus klaarden voor Hovocubo: 2-5.