EINDHOVEN - In de eerste finalewedstrijd om het landskampioenschap heeft Hovocubo direct de toon gezet. De Hoornse zaalvoetballers wonnen op bezoek bij FC Eindhoven met maar liefst 2-6. Komende vrijdag kan de ploeg van coach Sander van Dijk de klus in eigen huis klaren.

Hoewel FC Eindhoven in een goed gevulde sporthal flink uit de startblokken schoot, kwam Hovocubo al na zes minuten op voorsprong via voormalig FC Eindhoven-speler Lahcen Bouyouzan. Binnen het kwartier brachten vervolgens Ilias Bouzit en Souffian Charraoui de bezoekers op een comfortabele 0-3 voorsprong. Eredivisie topscorer en voormalig Hovocubo-speler Saïd Bouzambou bracht de Brabanders weer terug in de wedstrijd.

Na rust waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd, en was het FC Eindhoven dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer, en die viel ook. Oualid Saadouni wist tien minuten na rust de 2-3 op het scorebord te zetten, maar terwijl de thuisfans nog aan het vieren waren, en hun ploeg naar voren stuwden zorgde Bouzit met zijn tweede van de avond ervoor dat de marge weer op twee stond. Hovocubo speelde vervolgens de wedstrijd volwassen uit en liep via Appie Attahiri en Mats Velseboer zelfs uit naar een klinkende 2-6 zege.

Komende vrijdag wacht de return in Sporthal De Opgang te Zwaag. Bij winst verzekerd Hovocubo zich van de landstitel. gebeurt dat niet dan volgt er op zondag nog een derde duel, eveneens in Zwaag.