EINDHOVEN - In een weekend die in de Eredivisie bol staat van de toppers kwamen een niveau lager de beloftenteams van PSV en Ajax tegen elkaar uit. Op de Herdgang wisten de Amsterdammers met 1-2 te zegevieren.

Victor Jensen, die in de openingsfase al eens op de lat schoot, opende na 25 minuut de score op aangeven van Sontje Hansen. Halverwege de tweede helft kwam Jong PSV op gelijke hoogte via Shurandy Sambo. Vier minuten later kwam Jong Ajax echter op een hernieuwde voorsprong. Keeper Maxime Delanghe kreeg een poging van hansen niet genoeg onder controle en Naci Unüvar stond klaar om de rebound binnen te schieten.

Door de zege klimt Jong Ajax naar de tiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV blijft vooralsnog op een zestiende plaats staan.