WIJDEWORMER - Een loepzuivere hattrick van Ismail Sabiri heeft Jong PSV vrijdagavond langs Jong AZ geloodst. De jonge PSV-er (19) wist na een 1-1 ruststand in de tweede helft drie keer het net te vinden.

Jong AZ begon nochtans sterk aan het duel en kwam al binnen vier minuten op voorsprong door Mohamed Taabouni die een voorzet van Thijs Oosting verzilverde. Op slag van rust kwamen de gasten echter op gelijke hoogte toen Richard Ledezma van elf meter mocht aanleggen na een overtreding van Gemmel op Sambo.

In de tweede helft kreeg de thuisploeg geen grip meer op Ismail Sabiri die al snel op fraaie wijze de 1-2 wist te maken en vervolgens nog twee maal op de goede plek stond om het duel definitief te beslissen.

Jong AZ - Jong PSV 1-4 (1-1)
4. Taabouni 1-0
45. Ledezma (pen.) 1-1
48. Saibari 1-2
67. Saibari 1-3
78. Saibari 1-4