WIJDEWORMER - De beloftenclash tussen Jong AZ en Jong PSV heeft een overwinning opgeleverd voor de gasten uit Eindhoven. Beide ploegen maakten er met name in de eerste helft een spektakelstuk van.

Het duel was nog geen tien minuten uit toen scheidsrechter Nick Smit geveld werd door een zweepslag waardoor vierde official Sven Spaan zijn debuut als scheidsrechter in het betaalde voetbal mocht maken. Die had nog maar net zijn eerste fluitsignaal gepleegd of beide ploegen boden de nodige spektakel en dan met name de jonge Isaac Babadi (17) van Jong PSV. De tiener liet tussen de 10e en 21e minuut tweemaal zijn hielen zien aan de AZ-defensie en scoorde net zo vaak.

Lang duurde het niet voor Jong AZ via Yusuf Barasi dichterbij kwam, maar even later was het Jason van Duiven die koppend de marge weer op twee bracht. Nog voor de rust was het opnieuw Barasi, ditmaal vanaf de strafschopstip, die de stand op 2-3 bracht.

Zo spettered als het eerste bedrijf was he na rust zeker niet. Het Jong AZ van Maarten Martens drong wel aan, maar de PSV-beloften hielden stand.