EINDHOVEN - Met eindelijk weer publiek op de tribunes heeft de Brabantse derby tussen Jong PSV en Helmond Sport een overwinning opgeleverd voor de thuisploeg. Op De Herdgang was de ploeg van Ruud van Nistelrooy met 2-0 te sterk.

Het laag geklasseerde Helmond Sport deed voetballend niet zoveel onder voor de PSV-beloften, maar scoren blijft een probleem voor de ploeg van Wil Boessen. In de eerste helft was spits Jelle Goselink dichtbij toen hij een voorzet van Dylan Seys tegen de paal schoot.

Jong PSV handelde een stuk slagvaardiger. Na ruim twintig minuten kwam het via Fodé Fofana op voorsprong waarbij doelman Havekotte niet vrijuit ging. Tien minuten na de rust werd die score verdubbeld door Mohamed Nassoh na een voorzet van Fedde Leysen waarna de thuisploeg het duel gecontroleerd kon uitspelen.