EINDHOVEN - Het ambitieuze Helmond Sport is maandagavond met harde cijfers aan de kant gezet door Jong PSV. Op De Herdgang werd het maar liefst 6-0 voor de thuisploeg.

De PSV-beloften kwamen na elf minuten op voorsprong door een benutte strafschop van Johan Bakayoko. Kort voor de rust werd die score verdubbeld door Savio.

Mocht Helmond Sport nog ambities hebben voor de tweede helft dan werden die hard de grond ingeboord. Binnen twintig minuiten scoorde Mathijs Tielemans tweemaal en deed tussendoor ook Simon Colyn een duit in het zakje. In de slotfase mocht doelman Havekotte voor een zesde keer vissen bij een treffer van Jason van Duiven.

Helmond Sport staat na de nederlaag voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie. Jong PSV klimt naar een gedeelde elfde plaats.