HELMOND - Helmond Sport heeft zijn tweede thuiszege van het seizoen behaald door Jong PSV met het kleinst mogelijke verschil te kloppen. Een geweldige knal van Karim Loukili was een van de schaarse hoogtepunten in de Brabantse derby.

Loukili maakte zijn treffer in de 37e minuut toen hij na goed doorzetten van Gaetan Bosiers eerst verdediger Kreekels zijn hielen lieten zien en daarna doeltreffend uithaalde. Daaromheen waren de beste kansen in de matige derby voor de PSV-beloften.

Na de rust hield keeper Delanghe nog wel Loukili van zijn tweede treffer af, maar dat gebeurde aan de overkant ook toen Van Gessel wist te redden op een inzet van Kristinsson. Het dichtst bij de gelijkmaker was Joel Piroe, maar zijn open kans werd hard en wild om zeep geholpen waardoor Helmond Sport de punten in eigen huis hield: 1-0.