OKINAWA - Terwijl de ogen gericht zijn om het WK voetbal, sleept Nederland alvast de winst op het WK Breaking in de wacht. Tijdens de 25e editie van Battle Of The Year sleept de Nederlandse breaking crew The Ruggeds alle prijzen in de wacht.


In Okinawa, Japan vond dit jaar het WK breaking plaats bij de 25e editie van 'Battle Of The Year'. Tijdens deze wedstrijd strijden breakingcrews van over de hele wereld tegen elkaar voor de titels 'beste showcase' en winnaar van de battles. Dit jaar namen The Ruggeds uit Eindhoven beide prijzen mee naar huis.

The Ruggeds staan niet alleen bekend om hun uitzonderlijk hoge niveau, maar ook om hun creativiteit en uitgebreid repertoire. Zo danste ze onder anderen in de videoclip van Justin Bieber, stonden ze in de finale van NBC's World Of Dance en staan ze nog tot het eind van dit jaar in de Nederlandse theaters met hun vierde voorstelling Decypher.

Tijdens de komende editie van de Olympische Spelen in 2024 staat Breakdance voor het eerst op het programma. Hoewel het daar gaat om inviduele prestaties en niet om een crewbattle, maken de Nederlandse dansers toch een hele goede kans. Zo stond al eerder dit jaar Lee Demierre in de finale van de Red Bull BC One 1 vs. 1 battle in New York. Kortom, The Ruggeds is een crew om in de gaten te houden. Voor dansers, maar ook liefhebbers van muziek, cultuur en theater.