EINDHOVEN - PSV heeft voor het eerst sinds acht jaar weer eens een zege geboekt in de Champions League. De ploeg van coach Bosz won thuis met met het kleinst mogelijke verschil van RC Lens (1-0) en staat nu tweede in groep B.


PSV opende na een klein kwartier de score.Na goed werk van Bakayoko kopte De Jong fraai raak. Na die treffer had PSV, in de stromende regen, een licht overwicht. Dat leverde echter vooral schoten van afstand op. Vlak voor rust kregen beide ploegen een goede kans. Het schot van Lozano was net krachtig genoeg en Machado schoot aan de andere kant over.

PSV begon zeer sterk aan de tweede helft op zoek naar een tweede treffer. Lozano schoot kort na rust twee keer over en Til kwam in kansrijke positie net niet aan afronden toe. Na een uur zette Lens aan en PSV had moeite om onder de druk uit te komen. Machado gleed echter uit bij een flinke kans, de kopbal van Danso was te slap en Benitez keerde Fulgini's vrije trap. PSV kreeg naarmate het duel vorderde meer ruimte en meer kansen en had vlak voor tijd moeten scoren,maar Lozano was te zelfzuchtig. PSV ontsnapte even later twee keer: Guilavogui, die in de slotfase ook nog zijn tweede gele kaart zag en kon vertrekken, raakte de paal en Tillman haalde een bal van de lijn.


Hierdoor gaat PSV de Fransen op doelsaldo voorbij en staat nu tweede met vijf punten. Arsenal is koploper in de groep met 9 punten en Sevilla hekkensluiter met twee punten. PSV speelt op 29 november in Sevilla en speelt op 12 december thuis tegen Arsenal.