EINDHOVEN - De eerste topper op "Super Sunday" heeft geen winnaar opgeleverd. In het Philips Stadion deelden PSV en Feyenoord de punten (1-1). Zondagavond komen de nummers één en twee, Ajax en AZ, nog in actie.

Feyenoord begon sterk in de lichtstad. Al binnen tien minuten waren er kansen voor Bozenik (net naast) en Berghuis (gered door Unnerstal). Daarna was het aan de andere kant Dumfries die net naast kopte. Uit een hoekschop kopte Eric Botteghin vervolgens de 0-1 binnen, en dat bleek tevens de ruststand.

Kort na de rust kwam PSV op gelijke hoogte via Cody Gakpo die op snelheid de bal diagonaal onder Bijlow door schoot. Kansen op de overwinning waren er vervolgens voor beide ploegen, maar gescoord werd er niet meer. Ook een handsbal van Dumfries werd na tussenkomst door de VAR niet bestraft en dus bleef het bij 1-1.

PSV - Feyenoord 1-1 (0-1)
33. Botteghin 0-1