EMMEN - FC Emmen heeft dinsdagavond met 1-0 gewonnen van PSV, dat alweer zijn vijfde nederlaag leed dit seizoen. PSV speelde lang met tien man in Drenthe door een rode kaart kort voor rust voor Mauro Junior.

Aan de Oude Meerdijk stapelde PSV kans op kans, waarbij met name Bakayoko gevaarlijk was, maar het was Emmen dat scoorde. Bernadou kreeg de bal na een afgeslagen aanval voor de voeten en haalde doeltreffend uit. PSV kreeg nog een tik toen Mauro Junior op slag van rust rood kreeg na een ongelukkige, maar spijkerharde tackle op Rui Mendes.

Met tien man kon PSV in de tweede helft nooit een vuist maken. Invaller Romeny was zelfs dicht bij de 2-0 met een kopbal van dichtbij en daarna eindigde een prachtige vrije trap van Veldmate op de lat. Diep in blessuretijd was er nog een kans voor PSV, maar Veendorp kon de kopbal van Simons nog net keren waarna er een explosie van vreugde volgde bij het thuispubliek bij het laatste fluitsignaal van Manschot.