EINDHOVEN - PSV heeft zondag met nipt verschil van FC Utrecht gewonnen. De ploeg van Roger Schmidt leek naar een soevereine overwinning te gaan, maar werd het in de slotfase nog knap lastig gemaakt door de Utrechters. Desondanks wisten de Eindhovenaren de tweede plaats te verstevigen.

Zoals gezegd deed FC Utrecht goed mee en zeker in de openingsfase maakte men het de thuisploeg knap lastig door vroeg te storen. Toch kwam PSV op voorsprong toen na een half uur de tot dan toe onzichtbare Donyell Malen een voorzet van Mario Götze achter zijn standbeen langs tot doelpunt verzilverde. Het doelpunt wat zes minuten later viel was zo mogelijk nog mooier toen Mohamed Ihattaren de bal op fraaie wijze in het doel krulde.

Met die stand leek PSV het duel na rust te controleren en in eerste instantie slaagt men daar ook in, maar naarmate men vordert wordt FC Utrecht steeds sterker en de aansluitingstreffer van Mimoun Mahi is dan ook niet verrassend: 2-1.. In de slotfase blijft PSV uiteindelijk met kunst- en vliegwerk overeind bij kansen voor Van der Streek en Mahi.