ROTTERDAM - PSV heeft een uitgelezen kans laten liggen om Ajax in de titelrace tot op twee punten te naderen.Het verspeelde op bezoek bij Feyenoord in De Kuip na rust een 0-2 voorsprong: 2-2.


Feyenoord kreeg na het succes in de Conference League een heldenontvangt en beantwoordde dat met een vlotte opening. Die leverde een kansje voor Dessers op die naast mikte. Al snel nam PSV,geholpen door een vaak slordige opbouw bij de thuisploeg,de regie over. Na speldenprikjes van Doan en Gakpo profiteerde die laatste van balverlies van Kökcü. Hij passeerde Marciano na een prima bal van Veerman en een nog betere aanname. De thuisploeg leek zich even te herpakken,maar opnieuw Gapko maakte er na een één-twee met Zahavi 0-2 van.

Feyenoord-coach Arne Slot bracht na rust drie verse krachten in een poging de wedstrijd nog te keren. Feyenoord begon scherp, maar Sinisterra en Dessers strandden op Mvogo. Geetruida plukte aan de overkant met een sliding de bal van Zahavi's voet .PSV raakte de grip steeds meer kwijt, maar Mvogo hield Dessers nogmaals van scoren af en zag Linssen op de lat koppen. Een kopbal van Dessers bleek wel onhoudbaar en de Belg zorgde in de extra tijd alsnog voor de ommekeer. Mauro keerde een schot met de bovenarm, waarna Gözübüyük de bal op de stip legde. Dat buitenkansje wist Dessers wel raad mee.