KOPENHAGEN - PSV heeft in de Conference League ten koste van FC Kopenhagen de laatste acht weten te bereiken. Na de specatcualaire 4-4 in Eindhoven wist de ploeg van Roger Schmidt in Denemarken ruimschoots te zegevieren: 0-4.

FC Kopenhagen kwam er voor de rust niet aan te pas tegen het prima combinerende PSV. Dat kwam al snel op voorsprong via Eran Zahavi die na een subtiel passje van Mario Götze de bal van dichtbij langs de blunderende doelman Johnsson werkte. Götze maakte zelf er na een fraaie voorzet van Philippe Max 2-0 van.

Ook zonder Gakpo, die door Vavro uit de wedstrijd werd geschopt, had PSV na rust de zaakjes onder controle. Na de 0-3 van Zahavi uit een assist van Ritsu Doan was het pleit beslecht. Invaller Noni Madueke tekende vervolgens voor de eindstand.