EINDHOVEN - PSV dient komende dinsdag in eigen huis te winnen van Benfica om de groepsfase van de Champions League te kunnen bereiken. Woensdagavond ging de ploeg van Roger Schmidt met 2-1 onderuit in Lissabon.

Een nederlaag met perspectief, want PSV herstelde zich knap na de 2-0 achterstand bij rust en kreeg naast de goal van Cody Gakpo zelfs voldoende mogelijkheden om een gelijkspel uit het vuur te slepen.

En daar zag het in de eerste helft niet naar uit nadat Rafa Silva in de 11e minuut keeper drommel wist te passeren voor de 1-0 en Julian Weigl kort voor rust die score verdubbelde. Tussendoor had PSV aanvallend niet veel gebracht behalve een terecht afgekeurd doelpunt van Eran Zahavi.

Na de rust stond er een sterker PSV op het veld en met een mooi schot van buiten de zestien wist Gakpo al snel voor de aansluiting te zorgen. Ondanks kansen voor Götze, Gakpo en Van Ginkel zou het daar bij blijven en moet PSV dinsdag in eigen huis zien af te rekenen met de Portugezen.

Benfica - PSV 2-1 (2-0)
11. Rafa Silva 1-0