EINDHOVEN - PSV heeft het gat met koploper Ajax weer op vijf punten gebracht. De ploeg van trainer/coach Roger Schmidt won in het Philips Stadion van SC Heerenveen, dat zijn zevende nederlaag op rij leed.


PSV nam na de snelle en fraaie openingstreffer van Noni Madueke, die hard en hoog raak schoot, gas terug. Met Götze, Gakpo en Veerman kwamen teveel spelers in de bal en was er weinig diepgang. PSV raakte helemaal van de leg toen Heerenveen, dat al zes duels niet scoorde, een dot van een kans kreeg via Tibor Halilovic die miste, Bij de tweede mogelijkheid was het wel raak voor de Kroaat en da was op dat moment niet onverdiend.

Schmidt wisselde in de rust Gakpo en Madueke wat hem op een fluitconcert van het eigen publiek kwam te staan. Vijf minuten na rust was het gefluit echter alweer verstomd. Götze, met een van richting veranderd schot en voormalig Heerenvener Joey Veerman wisten PSV op 3-1 te zetten. PSV drukte niet door, controleerde het duel wel, en Mauro voorkwam met een goed blok op een poging van Musaba dat de slotfase spannend werd.