ROTTERDAM - PSV heeft met enige moeite de volle buit weten te pakken op bezoek bij Sparta. De Brabanders hadden het bijna een uur lang lastig op Het Kasteel, maar sloegen toe na een rode kaart voor Arno Verschueren: 1-2.

De thuisploeg van trainer Henk Fraser Sparta zat PSV vanaf de aftrap fel op de huid. De bezoekers wisten zich daar geen raad mee en na een half uur opende Lennart Thy de score na geklungel van Ibrahim Sangaré. PSV zorgde amper voor gevaar, al miste Mario Götze op slag van rust een enorme kans.

Tien minuten na rust kon Verschueren na een wilde tackle met rood vertrekken. PSV kreeg het geloof terug vooral omdat Mauro Júnior al snel op fraaie wijze voor de gelijkmaker wist te zorgen. Ritsu Doan vond niet veel later eveneens het net, waarna de gasten niet meer in de problemen kwamen en het duel geconcentreerd uit speelden.