ENSCHEDE - In een enerverend duel heeft PSV averij opgelopen in de titelstrijd door bij FC Twente met 3-3 gelijk te spelen. Toch mag de puntendeling voor de Eindhovenaren als winstpunt worden gezien aangezien de thuisploeg een 3-0 voorsprong verspeelde. PSV zag evenwel de marge met Ajax op vier punten komen.

Na een overrompelend begin van FC Twente stond het binnen een half uur 3-0. Ricky Van Wolfswinkel scoorde tweemaal, eerst na pover keepen van Drommel en daarna op aangeven van Daan Rots,die ook de pass gaf waaruit Michel Vlap scoorde. Daarvoor zag Brenet al een goal afgekeurd worden wegens hands en trof Zerrouki de paal. Voor rust gaf Veerman met een bekeken schot PSV hoop.

In de tweede helft bracht Gakpo de spanning terug met een prachtige pegel. In het spannende vervolg met talrijke kansen troffen Vlap en Madueke lat en paal en kopte Boscagli de 3-3 binnen.