HEERENVEEN - PSV heeft met een ongekende monsterscore tegen SC Heerenveen alvast een voorschot genomen op de 25e landstitel. De ploeg van trainer Peter Bosz haalde in het Abe Lenstra Stadion ongenadigd hard uit, en behaalde de grootste zege in een uitwedstrijd in de clubhistorie: 0-8.


De titel kan mogelijk vanavond al gevierd worden als Feyenoord punten laat liggen tegen Go Ahead Eagles, zo niet dan zal dit op 5 mei in de thuiswedstrijd tegen Sparta officieel gaan gebeuren.

De Friezen stonden na 11 minuten al met 0-3 achter. Tillman was de grote regisseur bij PSV dat Heerenveen compleet de wil oplegde. Hij gaf de assist voor de openingstreffer van Til, en was zelf verantwoordelijk voor de volgende twee treffers. Nog voor de rust maakte Til zijn tweede en volleyde Veerman het 100ste eredivisiedoelpunt van PSV dit seizoen tegen de touwen.

Kort na rust dacht Walemark de Friese eer te redden,maar z'n goal telde niet. Bakayoko's pegel, De Jongs 27ste van het seizoen en de eerste van Van Aanholt telden wel met een 0-8 eindstand tot gevolg.