EINDHOVEN - PSV heeft voor de 25ste keer op rij thuis van FC Utrecht gewonnen. Ondanks een vroege achterstand won de ploeg van trainer/coach Roger Schmidt met 4-1.

FC Utrecht begon fel en kwam verdiend op voorsprong via een kopbal van Mike van der Hoorn uit een hoekschop. Cody Gakpo vierde na zes weken blessureleed zijn rentree met een treffer, waarna Ramalho een inschattingsfout van keeper Paes bij een hoge voorzet afstrafte. PSV was voor rust al dicht bij een grotere marge via Bruma (paal) en Vinícius (lat).

In de tweede helft werd alsnog het verschil gemaakt door een venijnige uithaal van Ritsu Doan in de korte hoek. Mwene gooide daarna het duel op slot na een voorzet op maat van de net ingevallen Vertessen: 4-1.