HERNING - PSV heeft de laatste horde weten te bereiken op weg naar de Champions League. Na in Denemarken voor de tweede keer te hebben gewonnen van FC Midtjylland wacht in de play-offs Benfica.

De ploeg van Roger Schmidt zat na de 3-0 thuiszege al op rozen, maar had het met name in de eerste helft moeilijk tegen de Denen. Zo moest keeper Drommel in actie komen bij pogingen van Evander en Mabil. In de slotfase van de eerste helft herstelde PSV zich en dit leverde kansen op voor Zahavi en Gakpo, maar geen doelpunten.

Ook in de tweede helft ging het over en weer met de mogelijkheden, maar naarmate het doelpunt uitbleef verdween bij FC Midtjylland ook het geloof. PSV leek het duel gecontroleerd uit te gaan spelen en pakte in de slotfase zelfs de volle buit toen invaller Bruma in blessuretijd van afstand uithaalde: 0-1.

PSV speelt volgende week eerst uit tegen Benfica dat over twee duels te sterk was voor Spartak Moskou. Een week later volgt de return in Eindhoven.