DEVENTER - PSV heeft een simpele 2-5 overwinning geboekt bij Go Ahead Eagles, dat wel een uur lang met een man minder speelde.

Luuk de Jong opende al snel de score met een kopbal op aangeven van Gakpo. Go Ahead Eagles bood, ondanks die tegngoal, goed partij en kwam door een schot uit de draai van Lidberg langszij. Nadat Mats Deijl met rood werd weggestuurd na een grove overtreding op Ledezma kantelde het duel. PSV buitte de overtalsituatie nog voor rust uit. De Jong kopte de bal tegen de keeper op en raakte in de rebound de lat, waarna Xavi Simons wel scoorde en vervolgens kopte Obispo van dichtbij raak.

Simons scoorde na rust nog eens, waarna Edvardsen wat terugdeed na een fraaie aanval. Joey Veerman bepaalde kort voor tijd de eindstand op 2-5.