EINDHOVEN - PSV is dinsdag met een gelijkspel begonnen aan de groepsfase van de Europa League. In een enerverende wedstrijd eindigde de ontmoeting met Real Sociedad in 2-2.

PSV kwam via Mario Götze na ruim een half uur op voorsprong, maar nog geen twee minuten later maakte Adnan Januzaj, die eerder al met een verwoestend schot de lat had geraakt, alweer gelijk. Alexander Isak wist de Spanjaarden kort voor rust op voorsprong te zetten.

De Eindhovenaren kwamen sterk terug en maakten via Cody Gakpo in de 54e minuut gelijk. PSV had in het restant van het duel het beste van het spel, maar de ploeg van trainer Roger Schmidt slaagde er niet in om de winnende treffer te forceren. In blessuretijd raakte Jordan Teze met een fraai schot nog wel de paal. Kort daarna wist doelman Joël Drommel uiteindelijk nog een Spaanse zege te voorkomen.

PSV gaat over twee weken op bezoek bij Strum Graz dat vanavond met 1-0 verloor van AS Monaco.

PSV - Real Sociedad 2-2 (1-2)