NYON - PSV is bij de loting voor de groepsfase van de Champions League gekoppeld aan Sevilla, Arsenal en RC Lens, zo heeft de loting in Nyon zojuist uitgewezen.


PSV plaatste zich woensdag ten koste van Rangers FC voor het hoofdtoernooi van de Champions League en stuit bij zijn eerste deelname sinds vijf jaar op twee ploegen die het vorig seizoen al trof in de Europa League. Toen wonnen de Eindhovenaren thuis met 2-0 van Arsenal en Sevilla, maar werd men in de tussenronde wel uitgeschakeld door Sevilla.

PSV speelde in het verleden ook al tegen Arsenal in de Champions League. Van de zes onderlinge duels, won het er slechts een, namelijk in 2007 met 1-0. Arsenal won in september 2002 nog met 0-4 in het Philips Stadion.

De duels met Europa League-winnaar Sevilla zijn bijzonder voor Luuk de Jong, die twee jaar bij de Andalusiërs speelde. Tegen RC Lens speelde PSV nooit in Europees verband. Bij RC Lens speelt de Nederlander Stijn Spierings. De 27-jarige middenvelder, die transfervrij vertrok bij Toulouse, stond ook in de belangstelling van PSV.

De eerste speeldagen van de groepsfase staan gepland voor dinsdag 19 en woensdag 20 september. Het defintieve speelschema wordt later bekend gemaakt