ZWOLLE - De vrouwen van PSV hebben de achterstand op koploper Ajax teruggebracht naar één punt na een nipte zege bij PEC Zwolle. De thuisploeg was zeker niet minder dan PSV en kreeg zelfs de beste kansen, doch bleken niet gelukkig in de afwerking.


Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen PSV en PEC Zwolle in 0-0 en ook nu deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. De thuisploeg begon goed en al in het eerste kwartier waren het Dominique Bruinenberg en Naomi Hilhorst die keeper Sari van Veenendaal op de proef stelden. Tussendoor moest ook Zwolle-keepster Pondes zich strekken op een poging van Anika Rodriguez. Jassina Blom probeert het nog met een poging van afstand en als Marushka van Olst de bal niet langs Van Veenendaal krijgt gaat men met 0-0 rusten.

Dezelfde Van Olst krijgt kort na de rust ook de beste kans voor PEC Zwolle als zij Van Veenendaal omspeelt, maar haar inzet nog door een PSV-verdediger voor de lijn wordt gekeerd. Waar PEC Zwolle de kansen niet benut daar slaat PSV vanuit het niets toe als Romée Leuchter de bal gelukkig voor haar voeten krijgt, maar deze met veel gevoel over Pondes in het doel lepelt: 0-1. De Zwollenaren proberen het nog wel en invalster Danique Noordman is dichtbij als haar poging net naast gaat. PSV trekt de zege echter over de streep en daar mag men gezien het spelbeeld niet ongelukkig mee zijn.