EINDHOVEN - De finale van de KNVB-Beker bij de vrouwen gaat net als bij de mannen tussen Ajax en PSV. Nadat de Amsterdammers zich zaterdagavond al hadden geplaatste middels een 1-0 zege op Excelsior wist PSV zondagmiddag na verlenging van ADO Den Haag te winnen.

In een boeiend duell kwam PSV halverwge de eerste helft op voorsprong via Melanie Bross na goed voorbereidend werk van Naomi Pattiwael. Kort na de rust maakte aanvoerster Gwyneth Hendriks gelijk nadat zij een corner van Romy Speelman op haar slof nam.

Een verlenging moest de beslissing brengen en daarin wist Julie Biesmans met haar knie de overwinning bij de Eindhovenaren te bezorgen: 2-1. De finale tussen PSV en Ajax vind plaats op 4 juni.