EINDHOVEN - Bij de hervatting van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft PSV in de eerste officiële wedstrijd van 2022 een nipte zege geboekt. Excelsior werd op De Herdgang met het kelinst mogelijke verchil verslagen (1-0).

PSV ging tegen de hekkensluiter fel van start en kreeg mogelijkheden via Van Lunteren, Pattiwael en Brugts, maar het dichtst bij een treffer waren de gasten uit Rotterdam. Het schot van Ellouzi eindigde op de kruising en zodoende ging men met 0-0 rusten.

Direct na de rust werd Pattiwael vrijgespeeld door Brugts, maar de aanvalster schoot rakelings over. Het was uiteindelijk Anika Rodriguez die in de 63e minuut met een fraai geplaatst schot de ban brak. De thuisploeg kreeg hierna nog een aantal kansjes, doch gescoord werd er niet meer.