EINDHOVEN - De strijd om de landstitel in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen gaat tussen PSV en FC Twente. PSV won vrijdagavond in eigen huis met ruime cijfers van ADO Den Haag terwijl FC Twente voor de tweede keer te sterk was voor Ajax en daarmee de Amsterdammers uitschakelde voor de titel.

De Eindhovense formatie van trainer Rick de Rooij heeft nog altijd één punt achterstand op FC Twente met nog twee wedstrijden te gaan. Mocht PSV volgende week de uitwedstrijd goed doorkomen dan treffen beide titelkandidaten elkaar over twee weken.

In het Philips Stadion deed PSV in ieder geval wat het moest doen al werd het aardig op weg geholpen door tegenstander ADO Den Haag toen Amber Verspaget na twaalf minuten haar eigen keepster passeerde. Hierna kon PSV vlot uitlopen met een hoofdrol voor topscorer Joëlle Smits. De spits scoorde al voor rust tweemaal waarvan de eerste uit een strafschop. Tussendoor vonden ook Romée Leuchter Naomi Pattiwael het net. ADO Den Haag deed via een benutte strafschop van Gwyneth Hendriks nog wel wat terug.

Na de rust scoorden de gasten nogmaals via Manon van Raay, maar het slotakkoord was weer voor Joëlle Smits. De topscorer van de Eredivisie maakte haar derde van de avond en 21e van het seizoen met een 6-2 eindstand tot gevolg.