EINDHOVEN - Ajax heeft in de topper bij PSV met 1-1 gelijk gespeeld. De ploeg van trainer Erik ten Hag kwam in Eindhoven op voorsprong door een doelpunt van Quincy Promes, maar oud-Ajacied Donyell Malen zorgde tien minuten voor tijd voor de gelijkmaker.

Het was vooral heel veel aftasten in de topper al kreeg Ajax in het eerste uur de betere mogelijkheden. Ziyech, Martinez, Neres en Tagliafico hadden het vizier niet op scherp staan of kwamen een goed keepende Jeroen Zoet tegen. De grootste kans was voor Quincy Promes in de eerste helft maar hij mikte op wonderbaarlijke wijze naast. Daarnaast moest Ajax bedachtzaam blijven op de snelle aanvallen, en de individuele kwaliteiten van o.a. Malen en Ihattaren.

Na een ruim uur spelen maakte Promes zijn misser van de eerste helft goed toen hij de bal van Tadic kreeg en deze langs Zoet plaatste. Een klein kwartier later kwam de gelijkmaker uit de lucht vallen.De net ingevallen Gakpo lanceerde Malen die Onana kansloos liet. Aangezien beide ploegen vervolgens meer angst hadden om te verliezen dan de wil om te winnen kabbelde de wedstrijd rustig naar het einde.

PSV - Ajax 1-1 (0-0)
63. Promes 0-1
77. Malen 1-1

PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadilek (76. Boscagli); Rosario, Ihattaren, Hendrix (76. Gakpo); Bruma, Malen, Bergwijn

Ajax: Onana; Dest, Veltman, Blind, Tagliafico; Álvarez, Promes, Martínez; Ziyech, Tadic, Neres (69. Van de Beek)