EINDHOVEN - SC Heerenveen heeft niet kunnen stunten bij koploper PSV. De ploeg van trainer Jan Olde Riekerink ging met 3-0 onderuit en was vooral kansloos na de rode kaart die Morten Thorsby ontving in de 37e minuut.

Thorsby zag rood na een overtreding op Lozano die scheidsrechter Van Boekel was ontgaan, maar alsnog werd getoond op aanraden van de VAR. PSV had op dat moment al een 1-0 voorsprong door een intikker van Lozano op aangeven van Bergwijn. Namens Heerenveen kreeg Hoegh vervolgens de grootste kans op de gelijkmaker maar zijn inzet werd van de lijn gekeerd door Luuk de Jong.

Na het wegsturen van Thorsby zorgde diezelfde De Jong in de tweede helft voor het hoogtepunt van de avond door een voorzet van Lozano met een prachtige omhaal af te ronden. De Jong betaalde Lozano vervolgens terug door even later een assist op hem af te leveren waarmee de eindstand bepaald was.

PSV - SC Heerenveen 3-0 (1-0)
10. Lozano 1-0
51. De Jong 2-0
65. Lozano 3-0