ROTTERDAM - Sparta was zaterdagavond heel dichtbij een zege op PSV. Op Het Kasteel wist Cody Gakpo in blessuretijd toch nog een punt te redden voor de Eindhovenaren. (2-2).

De Spartanen zullen vooraf absoluut getekend hebben voor een punt tegen PSV, maar baalden na afloop van de gemiste kans. In een open wedstrijd raakten beide ploegen in de openingsfase het aluminium. Eerst was het Ragnar Ache die de paal trof en vervolgens kopte Buma op de lat. Na een klein half uur opende Ache de score echter toen een schot van Smeets via keeper Zoet voor zijn voeten kwam.

In de tweede helft ging PSV verbeten op jacht na de gelijkmaker en na een drietal gemiste kansen was het uiteindelijk Michal Sadilek die deze voor zijn rekening nam. Van korte duur overigens want twee minuten later was het Mohamed Rayhi die na een fraai hakje van Ache voor een hernieuwde voorsprong voor Sparta zorgde. PSV voerde de druk op, maar Sparta hield lang stand, to het moment in blessuretijd van Gakpo.

Sparta - PSV 2-2 (1-0)