EINDHOVEN - FC Zwolle moet nog even wachten voor het zeker is van directe promotie. Vrijdagavond ging de ploeg van Dick Schreuder met 4-2 onderuit bij FC Eindhoven.

Voor PEC Zwolle was er de kans dat het zes speelrondes voor het einde al zeker was van de terugkeer naar de Eredivisie. De koploper moest zelf afrekenen met FC Eindhoven én nummer drie Almere City moest op eigen veld verliezen van Jong AZ. Het liep echter anders.

Lennart Thy zette de koploper al in derde minuut op het goede spoor, al ging Eindhoven-doelman Nigel Bertrams daarbij niet helemaal vrijuit. Na een half uur hing de Zwolse vlag er anders voor na Eindhovense goals van Charles-Andreas Brym en Collin Seedorf. Dankzij de achttiende seizoenstreffer van Thy had PEC de achterstand nog voor de rust weggewerkt.

In de tweede helft was het echter FC Eindhoven dat als eerste de derde treffer op het scorebord bracht. Na een rush maakte Brym er 3-2 van, waarna Nouafal Bannis een kwartier voor tijd de wedstrijd in Brabants voordeel besliste.