ROTTERDAM - Feyenoord heeft zich ten koste van PSV geplaatst voor de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker. De ploeg van trainer/voach Arne Slot won in De Kuip met 1-0 en ontvangt over twee weken bij de laatste acht AZ.

De wedstrijd kende een hoopvol begin. Binnen een halve minuut testte Gimenez de vuisten van PSV-doelman Drommel en een minuut later kon Bakayoko niet scoren na een slippertje van Bijlow. In het vervolg was het spel van beide kanten slordig, maar vooral door de intensiteit was het geen moment saai. Zo raakte Til met een kopbal de paal en schoot Paixao maar net naast. Na een half uur opende Timber met een afstandsschot de score. PSV zette daarna iets meer aan en was via Til dichtbij de gelijkmaker,maar Bijlow redde knap.

In de tweede helft golfde het spel op en neer. PSV rook enkele keren aan de gelijkmaker, maar Bijlow keepte sterk, Lozano schoot naast, Lang had mogelijk een strafschop verdiend, die hij niet kreeg, en een treffer van Til werd afgekeurd. De Rotterdammers stichtten veel gevaar bij corners, maar scoorden niet,waardoor het tot het eindsignaal spannend bleef. Uiteindelijk eindigde het op 1-0 waardoor een derde beker op rij voor PSV niet meer tot de mogelijkheden behoort.