EINDHOVEN - De eerste wedstrijden in de kampioensgroep van de Eredivisie zaalvoetbal verlopen vooralsnog crescendo voor Hovocubo. De formatie van trainer/coach Sander van Dijk wist vrijdagavond ook het uitduel tegen regerend andskampioen FC Eindhoven te winnen: 1-2.

Het was, net als in voorgaande jaren vaak het geval was, een spannend duel tussen de landskampioenen van de laatste twee jaar. De kampioen van 2022 begon daarin het beste, want Karim Mossaoui opende al na vijf minuten de score voor Hovocubo. Deze stand bleef tot de rust staan.

FC Eindhoven, dat afgelopen winter met lede ogen topscorer Boukhari zag vertrekken naar concurrent Tigers Roermond, kwam na vier minuten in de tweede helft op gelijke hoogte via Newton de Souza Querio Junior. De zege, de derde op rij in de A-groep, ging echter toch naar de gasten, want Hicham Aklalouch bracht halverwege de stand op 1-2, en die bleef ook tot het eind staan.

In de stand staat Hovocubo nu een punt achter op Tigers Roermond en in punten gelijk met Os Lusitanos. Laatstgeoemde plogen treffen elkaar vanavond nog. FC Eindhoven staat nu vijfde op vier punten achterstand van Hovocubo.

Foto's: Michel Bes Sportfotografie