EINDHOVEN - Jong PSV heeft de uitstekende reeks van de laatste weken voortgezet door de derby bij FC Eindhoven in winst om te zetten. De ploeg van Peter Uneken behaalde nu dertien punten in de laatste vijf duels.

De PSV-beloften zijn daardoor nog steeds kanshebber op het winnen van de vierde periodetitel. Voetballend deed het FC Eindhoven van Ernie Brandts nog niet eens zoveel onder, maar men stuitte keer op keer op een uitstekend op dreef zijnde Maxime Delanghe in het doel van PSV. De gasten kwamen zelf op voorsprong in de 34e minuut via Dennis Vos na een ingestuurde corner.

Nadat aanvoerder Tijn Daverveld ook nog een strafschop had gemist wist Jong PSV het duel tien minuten voor tijd definitief te beslissen. Rechtsback Shurandy Sambo toonde weer eens aan nadrukkelijk op de deur te kloppen bij het eerste elftal door alweer zijn zesde goal van het seizoen te maken: 0-2.