EINDHOVEN - Acht wedstrijden geleden speelde FC Emmen nog om de koppositie, maar inmiddels is de ploeg van Fred Grim in het rechterrijtje beland nadat het vrijdagavond met alleszeggende cijfers onderuit ging bij Jong PSV: 3-0.

De misère voor de degradant van afgelopen seizoen blijft maar komen. Ditmaal ging de ploeg op De Herdgang pijnlijk onderuit tegen de PSV-beloften. De Drenten begonnen in Eindhoven nog redelijk, maar kwamen halverwege de eerste helft op achterstand. Koen Jansen poeierde de bal in de kruising ahter keeper Hoekstra voor de eerste goal. De ploeg van Wil Boessen drukte door. Tygo Land kon zomaar door de Emmen-defensie slalommen en vergrootte de voorsprong luttele minuten na het openingsdoelpunt.

FC Emmen kreeg na rust de comeback niet voor elkaar tegen Jong PSV waar Armel Bella-Kotchap zijn rentree maakte. Land maakte er in blessuretijd zelfs nog 3-0 van. De Drentse formatie zal er een behoorlijk karwei aan krijgen om de play-offs om promotie alsnog te halen.