DOETINCHEM - Het had weinig gescheeld of De Graafschap had in de achtervolging op koploper SC Cambuur nog meer averij opgelopen. Melvin Platje wist de "Superboeren" tegen FC Eindhoven echter in de blessuretijd te redden door de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening te nemen.

De Graafschap blijft daardoor SC Cambuur op zes punten volgen, en komende vrijdag bij Telstar de derde periodetitel binnenhalen. De eerste helft van het duel tegen FC Eindhoven was het aanzien nauwelijks waard en echte kansen werden dan ook niet genoteerd.

Na de pauze gaf de ploeg van Mike Snoei wel wat meer druk naar voren, maar meer als speldenprikjes kon men dit niet noemen. Met het inbrengen van Hamdaoui en Platje ging de aanvalsdrang en daarmee de kansen flink omhoog. De Eindhovense keeper Swinkels weigerde echter te capituleren en speelde een puike match. Toch had hij in de 92e minuut geen antwoord op de inzet van Platje: 1-0.