EINDHOVEN - PSV heeft in het Philips Stadion een eenvoudige en zakelijke 2-0 overwinning geboekt op Almere City FC. Beide treffers kwamen op naam van Luuk de Jong.

PSV hanteerde voor de pauze een te laag tempo om het de ploeg van Alex Pastoor echt lastig te maken. Dat verdedigde ook stug en als PSV al eens een kans kreeg, stond keeper Bakker zijn mannetje. Zo hield hij Lozano en Bakayoko van het scoren af. Op slag van rust scoorde PSV alsnog: De Jong werkte koel binnen na een uitstekende voorzet van Dest.

De 2-0 viel halverwege de tweede helft. Bij een prima aanval van Almere City maaide Cathline over de bal heen, waarna een snelle counter van PSV door hands van Mbe Soh onderbroken werd. Topscorer De Jong maakte daarna geen fout vanaf de strafschopstip.