EINDHOVEN - Bij de start van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen heeft PSV een regelmatige zege behaald op PEC Zwolle. In eigen huis werd het uiteindelijk 3-0 voor de thuisploeg.

Na de wedstrijden in de voorronde van de Champions League tegen Lokomotiv Moskou en Arsenal kwam de eerste goal in competitieverband na een kleine twintig minuten via de talentvolle Esmée Brugts, afgelopen seizoen al een van de smaakmakers in de Eindhovense ploeg. Met een rake vrije trap bracht zij PSV op voorsprong. Kort voor de rust werd die score verdubbeld door de veel meer ervaren Desiree van Lunteren die haar eerste goal in Brabantse dienst maakte sinds haar komst van Ajax.

Na de rust bleef die stand lang staan. PEC Zwolle weerde zich kranig met een piepjong elftal wat alleen maar bestond uit eigen opgeleide speelsters. In de slotfase moest men echter alsnog een derde treffer toestaan toen invalster Maxime Snellenburg de eindstand op 3-0 bepaalde.