VELSEN-ZUID - Op de laatste speeldag van 2022 hebben de vrouwen van Telstar de eerste zege van het seizoen te pakken. De ploeg van trainer Marelle Worm toonde de laatste weken al steeds meer progressie, maar wist zich in de thuiswedstrijd tegen PSV eindelijk eens te belonen: 2-0.

De 'Witte Leeuwinnen' toonden zich op eigen veld allerminst onder de indruk van de ervaren ploeg uit Eindhoven en was in de erste helft zelfs de bovenliggende partij. Waarin de openingsfase de eindpass nog wel eens ontbrak, daar was in het tweede gedeelte van de eerste helft Chelly Drost tweemaal kansrijk.

Na de rust kwam het meeste gevaar wel van PSV, maar kroonde keepster Kelly Steen zich met enkele puike reddingen tot uitblinkster. Met invalster Samya Hassani in de ploeg weet Telstar in de laatste twintig minuten zelfs het duel naar zich toe te trekken. Nadat Hassani eerst vanaf de linkerkant Isa Gomez weet te bereiken die de score opent schiet ze in de 82e minuut zelf de 2-0 achter keepster Alkemade.

Door de zege komt hekkensluiter Telstar in punten (5) gelijk met Excelsior dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Telstar en Excelsior treffen elkaar op 20 januari als de competitie wordt hervat. Het dit seizoen wisselvallige PSV ziet de achterstand op koploper FC Twente alleen maar verder oplopen en staat op een vijfde plaats.

Telstar - PSV 2-0 (0-0)