DEN HAAG - ADO Den Haag heeft een sprongetje op de ranglijst gemaakt door met het kleinst mogelijke verschil te winnen van het hoog geklasseerde FC Eindhoven. Thomas Verheydt zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

FC Eindhoven maakte nog een kleine kans op de eerste periodetitel, mits Heracles Almelo en PEC Zwolle de punten lieten liggen. De thuisploeg van trainer Dirk Kuijt had het aanvankelijk opnieuw lastig in eigen huis en een schot van Mario Bilate dat over het doel vloog was de gevaarlijkste poging in de eerste helft.

ADO Den Haag kwam echter na rust beter uit de kleedkamer en zeker nadat Ricardo Kishna het veld betrad. Thomas Verheydt zorgde een kwartier na rust koppend voor de opeingstreffer. De goal leidde tot woede bij Eindhoven omdat Evan Rottier kort daarvoor onreglementair zou zijn neergehaald. Trainer Rob Penders kreeg de gele kaart vanwege zijn protesten. Aan de treffer van Verheydt had ADO Den Haag uiteindelijk wel genoeg voor de zege en de opluchting was dan ook groot na het laatste fluitsignaal. Bij FC Eindhoven haalde aanvoerder Amevor het einde niet, door een rode kaart in blessuretijd.