HEERENVEEN - De vrouwen van PSV hebben zondag met het kleinst mogelijke verschil van SC Heerenveen weten te winnen. Op Sportpark Skoatterwald zorgde Desiree van Lunteren vanaf de strafschopstip voor de enige goal van de wedstrijd (0-1).

Van Lunteren scoorde deze al in de vierde minuut nadat Dana Foederer een overtreding had begaan op Jesslyn Kuijpers. PSV bleef hierna de dominerende partij en dit leverde nog een aantal mogelijkheden op, doch gescoord werd er niet meer tot de rust.

In de tweede helft voerde de thuisploeg de druk steeds meer op waardoor Sari van Veenendaal een aantal malen in actie moest komen. Dit deed zij vakkundig en omdat PSV ook de zes minuten blessuretijd overleefde bleef het bij 0-1.