DEN HAAG - In de Pure Energie Eredivisie Vrouwen hebben ADO Den Haag en PSV zondagmiddag de punten gedeeld. Koploper PSV keek in het Cars Jeans Stadion lang tegen een achterstand aan, maar wist in de slotfase toch nog op gelijke hoogte te komen.

Op de 1-0 tussenstand bij rust viel overigens niet zoveel aan te merken want het ADO Den Haag van trainer Sjaak Polak was duidelijk de betere ploeg. Men ging fel de duels aan en won telkens de tweede bal. Voorin was er telkens gevaar van Liz Rijsbergen en Jaimy Ravensbergen en daarachter waren met name Shanique Dessing en Nadine Noordam de baas op het middenveld. Dessing was halverwege de eerste helft ook verantwoordelijk voor de openingstreffer toen zij de bal met veel gevoel in de bovenhoek wist te plaatsen.

PSV zou hoe dan ook zeker blijven van de koppositie, maar wilde zich niet zomaar gewonnen geven en kwam na de rust veel beter voor de dag. Zonder de door corona gevelde topscorer Joëlle Smits kwam het meeste gevaar van de jonge Esmee Brugts die regelmatig een plaag voor de Haagse defensie was. Zo werd de aanvalster eenmaal gestuit door Gwyneth Hendriks, maar wonder boven wonder zag de scheidsrechter hier geen strafschop in. Toch viel de verdiende gelijkmaker tien minuten voor tijd na een mooie aanval waarbij Jesslyn Kuijpers de bal meegaf aan Anika Rodriguez die keepster Lorsheyd het nakijken gaf: 1-1.