EINDHOVEN - Bereid je voor op een buitengewoon spektakel vol dansvaardigheden en creatieve shows, want The Ruggeds hebben met groot enthousiasme aangekondigd dat het Jams & Gems Festival dit jaar terugkeert! En als kers op de taart zal het festival dit jaar de ongeëvenaarde competitie World Breaking Classic (WBC) presenteren, gehouden op 24 en 25 juni.

Met de groeiende populariteit van breakdance, ofwel breaking, op wereldniveau belooft deze editie van WBC een adembenemend evenement te worden, boordevol talentvolle dansers en inspirerende performances. Dit wordt ook weerspiegeld door de historische toevoeging van breaking aan het programma van de komende Olympische Spelen in Parijs. Nederland staat momenteel wereldwijd aan de top van de Breakdance-wereld, met India (16) uit Den Haag als solist wereldkampioen en The Ruggeds uit Eindhoven als crew wereldkampioen. De vraag is nu: wie zal dit jaar de overwinning behalen in de spannende 2 tegen 2 battles tijdens WBC?

Op de zondag worden acht van de meest unieke en invloedrijke dansers uitgenodigd voor de World Finals, waar ze vlak voor het evenement begint willekeurig worden samengevoegd tot duo's. Ze zullen het opnemen tegen de Challengers die een van de tien Wereldwijde Kwalificaties hebben gewonnen, of die zich hebben weten te bewijzen tijdens de Last Chance Cypher, die plaatsvindt op de dag voorafgaand aan de Wereldfinale in het Klokgebouw in Eindhoven. Een bezoek aan een dansvoorstelling, circusact of concert is er niets bij. Je zult hier dingen zien die je gegarandeerd nergens anders tegenkomt, en dat allemaal op ongekend hoog niveau!

Sinds vorig jaar maakt World Breaking Classic deel uit van het Jams & Gems Festival, een gratis weekendfestival georganiseerd door The Ruggeds. Naast hun titel als wereldkampioenen in Breakdance zijn zij ook theatermakers, muzikanten en veelzijdige creatievelingen. Ze hebben de ambitie om gemeenschappen met elkaar te verbinden en de cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Voor meer informatie, bezoek www.worldbreakingclassic.com of de website van Het Muziekgebouw in Eindhoven. Vergeet ook niet @worldbreakingclassic te volgen op Instagram voor de laatste updates en achter de schermen!