EINDHOVEN - Op zondag 25 juni en zaterdag 1 juli speelt jeugdtheatergezelschap Oortwolk haar voorstelling Behoorlijk boos (6+) op De Parade in Eindhoven. Behoorlijk boos is een vrolijke, innemende voorstelling die boosheid op een humoristische manier in de spotlight zet. En die flink stof tot nadenken én navoelen geeft. Naar Toon Tellegens ‘Is er dan niemand boos?’.


Behoorlijk boos
Eekhoorn was jarig, maar Spitsmuis kon niet komen om allerlei verzonnen redenen. Nu denkt Spitsmuis dat Eekhoorn daar hartstikke boos over is, maar dat is helemaal niet zo. Dat vindt Spitsmuis niet leuk en gaat er daarom alles aan doen om Eekhoorn tóch boos te krijgen. Ondertussen wordt Spitsmuis zelf steeds kwader…

Oortwolk
Oortwolk is een Eindhovens jeugdtheatergezelschap, opgericht in december 2020, en speelt zowel in theaters als op scholen en festivals. Met een groot zwak voor de verbeelding maakt Oortwolk theater voor álle kinderen, én de volwassenen om hen heen. In de voorstellingen van Oortwolk wordt ons binnenste naar buiten gekiept, zodat we er samen eens goed naar kunnen kijken.

Data, tijden & tickets
Van vrijdag 23 juni t/m zondag 2 juli strijkt Theaterfestival De Parade neer in Eindhoven. In de weekenden is er ook een uitgebreid programma voor kinderen van alle leeftijden, met voorstellingen, workshops en activiteiten: de KinderParade.

Behoorlijk boos op de KinderParade Eindhoven:
Zondag 25 juni 14.45 en 16.00 uur
Zaterdag 1 juli 14.30 en 15.45 uur
Tickets, à € 7,50 voor volwassenen/€ 5,00 voor kinderen t/m 12 jaar, via de website van De Parade: www.deparade.nl.

Het Paradeterrein bevindt zich naast het Parktheater (Elzentlaan). Kinderen t/m 11 jaar hebben gratis toegang tot het terrein. Na Eindhoven speelt Oortwolk ook met de voorstelling Mooi voor schut op de Parade in Den Haag en Amsterdam.