EINDHOVEN - Op zaterdag 30 september kun je op het Wilhelminaplein van 10.00 – 14.00 uur meedenken over de toekomst van het plein. De gemeente gaat het Wilhelminaplein herinrichten en vooral groener maken. Het is een van de plannen om de binnenstad de komende jaren verder te vergroenen. De gemeente wil het stenige en verouderde plein een groene, aantrekkelijke invulling geven. Met oog voor het eigen, typerende karakter van het Wilhelminaplein.


Een plein waar het plezierig wonen en werken is. En een plein dat uitnodigt en ruimte blijft bieden om elkaar te ontmoeten. Ergens op het plein, op een van de terrasjes of tijdens een evenement. Hoe het nieuwe Wilhelminaplein er precies uit gaat zien, weten we nu nog niet. Daarvoor wordt de komende periode fasegewijs een ontwerp opgesteld, samen met iedereen die zich betrokken voelt bij de toekomst van het Wilhelminaplein. Dat gebeurt via verschillende bijeenkomsten en gesprekken.

Kom 30 september naar het Wilhelminaplein

Zaterdag 30 september gaat de gemeente graag in gesprek met de bewoners en ondernemers uit de directe omgeving van het Wilhelminaplein, met bezoekers van het plein en met andere geïnteresseerden. De gemeente is ook benieuwd naar jouw mening. Van 10.00 tot 14.00 uur staan medewerkers van de gemeente en Flux (extern ontwerpbureau) op het Wilhelminaplein. Graag horen zij wat jij belangrijk vindt bij de herinrichting, welke inrichting jij passend vindt en wat je wensen/ideeën zijn voor het nieuwe Wilhelminaplein.

Verhinderd, of liever online je mening geven? Van 30 september t/m 15 oktober kun je ook reageren via openeindhoven.nl/wilhelminaplein